Župnija Prevalje in Aritours vas vabita na romanje

ROMARSKI BISERI JUŽNE ITALIJE

Loreto, Monte Sant'Angelo, San Giovanni Rotondo, Bari, Lanciano

 

Na poti med nasadi oljk in modrino morja, prelivajočega se v nebo, odkrivamo varna sidrišča človekovega  kulturnega ustvarjanja.  Obdelovanje zemlje okoli stožičastih trulov in molitev v starodavni baziliki velikega dobrodelnika Miklavža so prebivalci dna italijanskega škornja vedno združevali v nedeljivo celoto. Spremljalo pa jih je tudi zlo in prav zaradi pomoči v boju zaper to si je eno od votlin za svetišče izbral nadangel Mihael. Pater Pij je bil stoletja kasneje njegov zvesti sodelavec in je priprošnjik v stiskah še danes.

Vsemu temu se pridružuje še Marijino svetišče v Loretu z nazareško hišico.

CELOTN PROGRAM SI LAHKO PREBERETE V PRILOŽENI PDF DATOTEKI

 

KD Mohorjan je v župnijski cerkvi na Prevaljah pripravilo razstavo blizu 40 jaslic z vse Slovenije. Do treh kraljev si lahko ogledate to razstavo jaslic, oziroma župnijske jaslice vsak dan do 6. januarja.

Zaradi nujnega nadzora in varovanja razstave, bo cerkev odprta vsak dan od 15.00 do 18.00 oziroma, ko je v njej tudi sv. maša. Ključ od cerkve ima v tem času KD Mohorjan. Celodnevnega nadzora namreč ni mogoče zagotoviti. Hvala za razumevanje.

Lepa hvala ter božično novoletni pozdrav!

Franc Brglez

Župnija Prevalje

Na Fari 44, 2391, Prevalje, Slovenija (zemljevid)

TRR: SI56 048700002867311

Kontakt

Tel.: 02 824 02 21

GSM: 041 390 700 - Franc Brglez, župnik

E-pošta: zupnija.prevalje@gmail.com

Kontaktni obrazec

Župnijska pisarna

Odprta vsak dan po sveti maši. V nujnih primerih in za kakšno informacijo lahko vedno pokličete župnika in dekana Franca Brgleza na gsm: 041 390 700.